latinica  ћирилица
24/11/2017 |  11:59 ⇒ 12:37 | Аутор: РТРС

Затворен конкурс за израду пасошких књижица у БиХ

Јавни оглас за набавку пасошких књижица који је расписала Агенција за идентификациона документа, евиденцију и размјену података (ИДДЕЕА) БиХ затворен је, а на тај тендер јавиле су се двије њемачке фирме, “Милбауер“ и “Веридос“.
БиХ пасош - Фото: РТРС
БиХ пасошФото: РТРС

Директор ИДДЕЕА Ариф Нанић каже да је задовољан јер је коначан избор понуђача за штампање пасоша без проблема приведен крају, што су понуде доставила бар два понуђача и што ће одлука о томе бити донесена на вријеме.

"Слиједе избор и одлука, што ће бити спроведено ускоро. О избору понуђача одлучиће најнижа цијена понуде уз, наравно, све остале задовољавајуће услове", каже Нанић.

Додао је да, послије тога, након достављања одлуке понуђачима још остаје могућност жалбе на избор понуђача.

Тендер за набавку пасоша расписан је 10. августа, а рок за достављање понуда био је 26. септембар. Због жалбеног поступка поводом жалбе коју је поднијела аустријска фирма “Естераихише штатдрукерај“ био је продужен до 5. октобра. Тада је жалбу уложила румунска фирма “Приматехник сервис“, а након што је та жалба одбијена, рок је пролонгиран до 23. новембра.

У издавању пасоша за сада нема застоја, а уговор са добављачем, фирмом “Милбауер“, на снази је до 21. марта наредне године. До тада би са новоизабраним понуђачем требало да буде пописан уговор о набавци пасоша на период од четири године.

Извор: Глас Српске