latinica  ћирилица
24/11/2017 |  11:47 ⇒ 19:10 | Аутор: РТРС

Отворен Дом здравља у Братунцу (ВИДЕО)

У Братунцу је данас отворен нови Дом здравља у чију изградњу је инвестирано око 2,1 милион КМ.
Отварање Дома здравља у Братунцу - Фото: РТРС
Отварање Дома здравља у БратунцуФото: РТРС

Свечаности су присуствовали и министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић и министар здравља и социјалне заштите Драган Богданић, који је изјавио да је уложен велики труд и разумијевање да се крене у изградњу овог објекта.

Богданић је истакао да се, захваљујући ставу предсједника Републике Српске Милорада Додика да здравствени систем треба да буде један од стубова друштва, кренуло у реконструкцију и изградњу нових објеката примарне здравствене заштите у шта је у посљедњих 10 година уложено око 47 милиона марака. Он је позвао министра Трнинића и начелника општине Братунац Недељка Млађеновића да у што краћем року обезбиједе уређење улице и кратке дионице приступног пута до Дома здравља.

Директор Дома здравља Братунац Милијан Вујић је рекао да су Министарство и општина обезбиједили око 2,1 милион марака и да је изграђен објекат површине од око 1.900 метара квадратних по савременим стандардима који омогућавају добре услове за рад и пружање здравствених услуга пацијентима. Према његовим ријечима, у Братунцу је регистровано око 12.500 здравствених осигураника који користе услуге ове установе.

Начелник Недењко Млађеновић захвалио је Влади Српске за подршку коју пружа овој општини, истичући да је у посљедње четири године у овој општини реализовано око 50 милиона марака инвестиција.