latinica  ћирилица
24/11/2017 |  10:19 ⇒ 15:44 | Аутор: РТРС

Лакташи - Пријетио убиством полицајцу

Полиција је у Лакташима ухапсила два мушкарца и предала их у надлежност бањалучком Окружном јавном тужилаштву због сумње да су починила тешке крађе, а један од њих осумњичен је и за пријетњу убиством полицајцу.
Полицијска управа Бањалука - Фото: РТРС
Полицијска управа БањалукаФото: РТРС

Ухапшена су лица чији су иницијали Г.Б. /46/ из Бањалуке и М.К. /52/ из Лакташа, саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

Они су осумњичени да су починили двије тешке крађе, припремање тешке крађе и напад на службено лице у вршењу службене дужности.

Полиција је у сриједу, 22. новембра, у мјесту Јакуповци, општина Лакташи, зауставила аутомобил марке "бе-ем-ве", за који се сумња да је кориштен у извршењу тешке крађе, те док су контролисали возача чији су иницијали Г.Б, сувозач чији су иницијали М.К. је изашао из аутомобила и почео бјежати.

Недуго затим полицајац га је сустигао, након чега је М.К. извадио пиштољ, уперио у полицајца, пријетећи да ће га убити, а потом побјегао.

Полиција је исте ноћи пронашла и ухапсила М.К. код кога је пронашла пиштољ којим је пријетио полицајцу, а за којег је касније утврђено да потиче из тешке крађе која је раније извршена на подручју Лакташа гдје је, осим пиштоља, украдена и већа количина новца.

На основу наредбе Основног суда у Бањалуци, полиција је на двије локације, извршила претрес стана и других просторија, као и путничких аутомобила које користе осумњичени, гдје су пронађени предмети за које се сумња да потичу из раније извршених кривичних дјела и који ће послужити као доказ у кривичном поступку.

Из Полицијске управе Бањалука подсјећају на је у протеклих десет мјесеци ове године евидентирано укупно 15 кривичних дјела која су усмјерена на напад и спречавање полицијских службеника у вршењу службене дужности, те 110 прекршаја ометање државних органа у вршењу јавних функција.

Овакви и слични примјери којима су полицијски службеници свакодневно изложени током обављања своје дужности, показатељи су ризика и опасности са којима се сусрећу и тежине професије коју обављају с циљем заштите безбједности грађана, истичу из ове управе.

Извор: Срна