latinica  ћирилица
24/11/2017 |  08:11 ⇒ 08:20 | Аутор: РТРС

"Нушићев оптималан број" најбоља представа фестивала у Требињу

"Нушићев оптималан број", копродукцијски пројекат позоришта "Маска" из Шапца и Културне сцене "Мале ствари" из Требиња, проглашен је за најбољу представу 12. Интердифеста Дани малих ствари "Требиње 2017".
Требиње - представа - Фото: СРНА
Требиње - представаФото: СРНА

Према одлуци стручног жирија, за најбољу глумицу фестивала проглашена је Слађана Зрнић из Градског позоршта "Јазавац" из Бањалуке, а најбољи глумац фестивала је Иван Томашевић из шабачке Сцене "Маска", који је глумио у представи "Нушићев оптималан број".

Томашевић је истакао да је велика част добити награду и додао да је сваки фестивал веома значајан и за глумце и за град.

Умјетнички директор фестивала Жељко Милошевић оцијенио је фестивал веома успјешним.

"Имали смо четири добре фестивалске ноћи, током којих су приказане четири представе и двије монодраме. Овакав фестивал је потребан Требињу", рекао је Милошевић и захвалио свима који су помогли да се одржи фестивал.

Специјална награда припала је младој глумици Ени Радовановић из Крушевца, која је синоћ затворила фестивал Дани малих ствари монодрамом "Да сам ја позориште".

Фестивал Дани малих ствари "Требиње 2017" је током трајања окупио драмске умјетнике из Београда, Крушевца, Шапца, Бањалуке и Требиња.

Покровитељ 12. Интердифест Дани малих ствари је Град Требиње.

Извор: Срна