latinica  ћирилица
23/11/2017 |  20:23 ⇒ 20:25 | Аутор: РТРС

Цазин: Ухапшен због злостављања малољетних кћерки

Припадници Полицијске станице Цазин привели су К. Е. (59) због сумње да је физички и психички злостављао двије малољетне кћерке од девет и 11 година.

Овај случај полицији је пријавила радница Центра за социјални рад из Цазина, којој се претходно обратила мајка дјевојчица. Дјевојчице су збринуте с тешким психичким траумама.

- Тужилаштво ће утврдити је ли, заиста, било насиља. Ми смо урадили све што је у нашој надлежности. Ми одмах реагујемо, било да се појави само сумња да је дошло до насиља - рекла је Амела Торомановић, директорка Центра за социјални рад Цазин.

Снежана Галић, портпаролка Министарства унутрашњих послова Унско-санског кантона, потврдила је да је током истраге о овом случају утврђено да К.Е. у својој кући нелегално држи ватрено оружје. Код њега су пронашли пушку М-48, већу количину муниције и четири ручне бомбе.

Даљу истрагу преузело је Кантонално тужилаштво, а К.Е. је изречена привремена мјера забране приближавања кћеркама. Он је осумњичен за кривична дјела насиље у породици и недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

Директорка Центра за социјални рад Цазин Амела Торомановић каже да је повећан број пријављених случајева поремећених односа у породици.

Извор: Аваз