latinica  ћирилица
23/11/2017 |  17:53 ⇒ 17:54 | Аутор: РТРС

"Српска биљежи позитивне привредне трендове"

Премијерка Републике Српске Жељка Цвијановић данас је, током консултација са представницима Конфедерације синдиката Српске о буџету за наредну годину и програму економских реформи од 2018. до 2020, изразила опредијељеност Владе Српске да настави активности на стварању повољнијег привредног амбијента и растерећења привреде.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

Цвијановићева је изразила задовољство чињеницом да Српска биљежи позитивне привредне трендове.

Она је нагласила да је Српска, упркос великим изазовима, остварила повећање БДП-а и рекордне резултате на плану покривености увоза извозом, али и повећала запосленост, чему су допринијеле различите мјере које је Влада предузимала у претходном периоду.

Представници Конфедерације синдиката изразили су очекивање за наставак реализације реформских мјера и привредних активности с циљем већег запошљавања и стварања претпоставки за повећање плата у реалном сектору, саопштено је из Бироа Владе Српске за осносе са јавношћу.

На састанку су учествовали и министар индустрије, енергетике и рударства Петар Ђокић, министар рада и борачко-инвалидске заштите Миленко Савановић и министар саобраћаја и веза Неђо Трнинић.

Предсједник Конфедерације синдиката Републике Српске Обрад Белензада рекао је данас да Конфедерација тражи од Владе Српске да се ефикасније и брже крене у реализацију стварања повољног привредног амбијента ради већег запошљавања и повећање плата у реалном сектору.

Извор: СРНА