latinica  ћирилица
23/11/2017 |  16:47 ⇒ 18:36 | Аутор: РТРС

Скелани- Обновљена амбуланта (ВИДЕО)

Средствима Владе Републике Српске и општине Сребреница од 180.000 КМ реконструисана је зграда амбуланте у Скеланима код Сребренице.
Амбуланта у Скеланима - Фото: РТРС
Амбуланта у СкеланимаФото: РТРС

Санирани су мокри чворови, инсталације, опремљена је унутрашњост објекта, стоматолошко одјељење и лабараторија.
Амбуланта које је изграђена још 1984. године, након 33 године је реновирана. Мјештани Скелана и осталих удаљених села, након обнове, не морају путовати 50 километара до Дома здравља у Сребреницу.

Општина је учествовала са 30 одсто средстава у адаптацији амбуланте, а истовремено из локалног буџета уложено је око пола милиона марака у Дом здравља.

Начелник Сребренице Младен Грујичић каже да ће ово бити велика помоћ овдашњим мјештанима.

Директорица Дома здравља Сребреница Весна Јовановић каже да је око 2.500 грађана здравствено осигурано и да користи услуге ове амбуланте.

Осим амбуланте за пружање примарне здравствене заштите, мјештанима више десетина села уз Дрину, на услузи ће бити и зубарска ординација и лабараторија.

Министар здравља Републике Сршпске Драган Богданић истакао је да је циљ ресорног министарства и Владе Српске да у свим подручјима Републике грађанима пружа квалитетну здравствену заштиту. Додао је и да је вриједност ових радова око 180.000 марака.

Осим реконструкције амбуланте у Скеланима, реализацијом овог пројекта обновљена су и два спрата сребреничког Дома здравља.