latinica  ћирилица
23/11/2017 |  16:36 ⇒ 17:54 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Српска за активну улогу у процесу европских интеграција

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић и амбасадор Словеније у БиХ Зорица Букинац разговарале су данас у Бањалуци о могућностима унапређења привредне сарадње и оцијениле да њено јачање у областима од обостраног интереса и даље треба да буде у фокусу односа.
Бањалука - Цвијановић - Букинац - Фото: СРНА
Бањалука - Цвијановић - БукинацФото: СРНА

Цвијановићева је упознала Букинчеву о реформским процесима које институције Српске реализују у складу са Акционим планом за спровођење Реформске агенде ради унапређења привредног и пословног амбијента и стварања повољних услова за привлачење домаћих и страних инвестиција, саопштено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.

Она је поновила је да је Република Српска опредијељена да задржи активну улогу у процесу европских интеграција, уз пуно уважавање Дејтонског мировног споразума, нагласивши значај поштивања механизма координације којим се постиже интеракција различитих нивоа власти и обезбјеђује јединствен наступ према ЕУ.

Цвијановићева, која је примила у наступну посјету Букинчеву, пожељела је амбасадору Словеније добродошлицу у Републику Српску и успјешан мандат.

Извор: СРНА