latinica  ћирилица
22/11/2017 |  13:03 | Аутор: РТРС

Два Србина у конкуренцији за најбоље рукометаше свијета

Иза српских рукометаша је веома успјешна година, што показује избор за најбољег играча свијета у 2017. години. На њему су се нашла два српска играча - Момир Илић и Илија Абутовић.
Момир Илић (фото:press.rs) -
Момир Илић (фото:press.rs)

Абутовић је имао изванредну сезону. Са селекцијом Србије је изборио пласман на Европско првенство у Хрватској, док се са Вардаром попео на кров Европе. Тим из Скопља је у финалу Лиге шампиона побиједио Пари Сен Жермен, а српски бек је имао велику улогу, посебно у одбрани.

Абутовић се тако нашао у конкуренцији за најбољег дефанзивца, а ривали за ласкаву награду биће му Лука Карабатић (ПСЖ), Виран Морос (Барселона) и Тобијас Карлсон (Флензбург).

Кандидат за најбољег рукометаша свијета, али и идеалан тим је и бивши капитен "орлова" Момир Илић. Он је имао добру сезону у Веспрему, био је најбољи играч овог клуба, но то није било довољно за освајање Лиге шампиона. Мађарски тим се пласирао на завршни турнир, ипак стао је у полуфиналу.

Међутим, то не може умањити његове одличне игре, због чека се нашао и у ужем избору за најбољег лијевог бека на свијету. Да би до те награде и дошао, мораће да надмаши ривале Вука Борозана (Вардар), Сандера Сагосена и Микела Хансена (Пари Сен Жермен).

У конкуренцији за најбољег свјетског рукометаша налази се 32 играча, а побједник ће бити познат послије гласања у ком учествују новинари и навијачи, а које ће се завршити 7. децембра.

Извор: Блиц