latinica  ћирилица
22/11/2017 |  07:34 | Аутор: РТРС

"Част отаџбине": Подршка генералу Младићу

Удружење "Част отаџбине" организује данас на Сокоцу јавно праћење преноса изрицања пресуде некадашњем команданту Главног штаба Војске Републике Српске генералу Ратку Младић пред Хашким трибуналом.
Част отаџбине (Фото: castotadzbine.rs) -
Част отаџбине (Фото: castotadzbine.rs)

Члан Удружења и бивши командант Специјалне јединице Војске Републике Српске "Вукови са Дрине" Милан Јоловић Легенда рекао је Срни да је скуп планиран за 10.00 часова у Ловачком дому на Сокоцу.

"Ово је вид подршке нашем генералу у борби за његову и истину о страдању српског народа у минулом рату и зато у име Удружења `Част отаџбине` позивам на јавно праћење изрицања пресуде нашем генералу Ратку Младићу, након суђења које траје три и по године и годину дана вијећања", поручио је Јоловић.

Према његовим ријечима, на скуп су позвани представници политичког, друштвеног и привредног живота општина источног дијела Републике Српске.

Удружење "Част Отаџбине" са сједиштем у Бограду окупља бивше официре и војнике Републике Српске, на челу са генералом Родољубом Анђићем.

Хашки трибунал данас ће изрећи пресуду некадашњем команданту Главног штаба Војске Републике Српске генералу Ратку Младићу, оптуженом за ратне злочине током протеклог рата у БиХ.

Изрицање пресуде генералу Младићу заказано је за 10.00 часова.

Извор: СРНА