latinica  ћирилица
21/11/2017 |  15:01 | Аутор: РТРС

Медицински центар компаније "Боксит"- прва операција карцинома дојке

У Специјалистичком медицинском центру Компаније "Боксит" у Милићима данас је извршена прва операција карцинома дојке у општој анестезији. Операцију, која је трајала нешто више од једног часа, извео је тим од три хирурга и два анестезиолога, који су у сталном радном односу у Центру.
Операција - Фото: РТРС
ОперацијаФото: РТРС

Након операције, пацијенткиња се осјећа добро, одмах је пробуђена из анестезије и за сада је у стабилном стању. 

Руководилац Хируршког блока, професор др Небојша Станковић, који је руководио хируршком интервенцијом, сматра да је операција протекла без компликација и верује у брз опаравак пацијенткиње.

"Ово је прва операција, али очекујем да врло брзо тај програм буде свакодневни и богатији. Ми смо спремни да у овој установи, обављамо све хирушке инервенције у општој анестезији, везано за трбух, хирургију дојке и хирургију штитасте" - рекао је професор Станковић. 

Он је додао да је ово само почетак, те да сваки почетак, поготово у хирургији, подразумева оптималне услове и материјално-техничке и људске ресурсе. 

"Мислим да ми имамо пуно тога и да можемо да кренемо у озбиљну хирургију на овим просторима" - сматра професор Станковић. 

Директор Центра Далибор Бачић је изразио задовољство што је успешно изведена прва операција, истичући да су створени услови да све будуће операције могу нормално да теку.

"За сада ми имамо у плану да попунимо капацитете Породилишта и из разних области хирургије. За следећу годину остају планови за ширење капацитета, развијање одређених грана хирургије итд.“ - казао је Бачић. 

С обзиром на број пацијената у Специјалистичком медицинском центру у Милићима, може се рећи да је препознат квалитет услуга који се пружа као и квалитет запослених кадрова.

М.Михајловић/РТРС