latinica  ћирилица
21/11/2017 |  12:08 ⇒ 12:09 | Аутор: РТРС

Но смокинг оркестар: До краја мјесеца концерти у Италији и Русији

Емир Кустурица и његов "Но смокинг оркестар" завршили су турнеју по Јужној Америци, а до краја мјесеца имаће још три концерта - један у Италији и два у Русији.
Но смокинг оркестра - Фото: СРНА
Но смокинг оркестраФото: СРНА

У децембру их очекује кратки одмор и увјежбавање новог албума "Дипломатико".

Нови албум ће први пут бити представљен на фестивалу "Кустендорф" половином јануара на Мећавнику, а потом на великом концерту у Паризу 27. марта када почиње и велика европска турнеја овог бенда.

"Но смокинг оркестар" је у октобру и новембру одржао низ концерата у Белгији и Француској, а потом и на великој турнеји у Јужној Америци.

Турнеја је почела величанственим концертом у Рио Де Жанеиру. Од првог акорда бенд је подигао на ноге више од десет хиљада посјетилаца и уз плес и скандирање увели их у необични свијет ове музичке атракције.

Ово је већ трећи наступ Кустуричине групе у Бразилу али први на престижном Фестивалу Мимо гдје се већ традиционално окупљају највеће свјетске музичке групе и гдје се у једном од програма приказују и најновија свјетска филмска остварења.

У оквиру овог фестивала, приказан је и Кустуричин филм "На млијечном путу". Гледаоци су на ногама дочекали крај филма и 15-минутним аплаузом поздравили српског редитеља, чиме су потврдили изузетно успјешан пут овог филма који је био на дистрибутерском програму у 40 земаља широм свијета.

Након музичког спектакла у Рију, "Но смокинг оркестар" имао је величанствен наступ и у Сантиаго, гдје су у театру Кауполикан, посјетиоцима приредили ноћ за памћење.

Извор: СРНА