latinica  ћирилица
20/11/2017 |  19:04 ⇒ 19:09 | Аутор: РТРС

Нова запошљавања у "Дермаловом" погону у Кнежеву

Фабрика обуће "Дермал" из Котор Вароша која је отворила производну халу у Кнежеву, гдје је запослено 90 радника, планира да до краја године повећа број запослених, а од идуће године и рад у двије смјене.
Производна хала у Кнежеву фабрике обуће "Дермал" из Котор Вароша. - Фото: СРНА
Производна хала у Кнежеву фабрике обуће "Дермал" из Котор Вароша.Фото: СРНА

"Почели смо са 45 радника, а до краја ове године имаћемо 130 запослених. У плану је да у наредној години у `Дермаловом` погону у Кнежеву буде запослено 250 радника, тако да ћемо увести и рад у другој смјени", рекао је Срни директор Фабрике обуће "Дермал" Раденко Бубић.

Он је навео да је производни капацитет новоотвореног погона 1.000 пари обуће дневно, која се извози на њемачко тржиште.

Бубић је рекао да је у сређивање хале у Кнежеву површине 1.200 метара квадратних, која је отворена у септембру, уложено 50.000 КМ, те додао да је за набавку нове опреме издвојено 800.000 КМ.

Начелник Кнежева Горан Боројевић рекао је да ово представља помак у развоју општине.

"У ситуацији када се суочавамо са привредним колапсом и одливом становништва овакви позитивни примјери дају наду за могућа нова улагања домаћих и страних инвеститора", истакао је Боројевић.

Руководство "Дермала" куповином нове хале у Котор Варошу у коју је уложено 300.000 КМ, планира да производи обућу за новог аустријског купца - компанију "Легеро".

"Дермал" у Котор Варошу тренутно запошљава 600 радника и пласира производе на тржишта десетак земаља, а, осим чизама за француску и енглеску војску и америчке ватрогасце, производи намјенску обућу за министарства унутрашњих послова Србије и Црне Горе, те за раднике "Електропривреде Републике Српске".

Крајем прошле године потписан је и уговор са словеначком "Алпином" за израду модне и обуће за планинарење.

Извор: СРНА