latinica  ћирилица
19/11/2017 |  17:28 ⇒ 20:24 | Аутор: РТРС

Џипијада у Билећи окупила 100 такмичара (ВИДЕО)

Више од 100 такмичара из БиХ и земаља региона, много узбуђења и добрих резултата обиљежили су и овогодишњу трку у херцеговачком кршу. Вожене су трке у хард и софт конкуренцији, а најупсјешнији на 5.Џипијади у Билећи су били возачи из Посушја. Уз пехаре, побједници носе и бодове за званичну бх листу у оф роуду. Уз саму стазу и такмичаре била је и наша екипа.
Џипијада у Билећи - Фото: РТРС
Џипијада у БилећиФото: РТРС

И пету билећку џипијаду обиљежила је тешка захтјевна стаза у херцеговачком кршу, много адреналина, блата, превртања, али и спретних возача, добрих вожњи и пролазних времена.

"Најбпољи у хард категорији, најбољи у вожњи , најбољи као клуб у БиХ, ма све смо узели што се могло", рекао је Јосип Бешлић, побједник Џипијаде из Посушја.

 За добар резултат и завршетак трке на сва четири точка једнако су битни и добро возило и спретан возач. 

 " И једно и друго- и треће сувозач", каже Ивица Шарић из Посушја.

 Каменито, мокро тло са много препрека, узбрдица и провалија – баш таква стаза одговара захтјевима искусних хардиста- возача који се такмиче у конкуренцији најтежих трка. У таквим условима превртање је очекивано.

 "Ипак смо заврили трку", каже Далибор Зељковић из Мркоњић Града.

 А брзо враћање у игру зависи највише од спретности сувозача. У шали кажу да након трке и њима и џипу треба генерални ремонт. 
"Мој задатак је да вучем, реагујем", појашњава Милан Богојевић из Мркоњић Града.

Било да су возили хард, најтежу или нешто лакшу, софт трку, атрактивних наступа није недостајало. Циљ је свима био извести стазу до краја. 

"Још сам по адреналином, мислим да сам бише био у зраку него на земљи", рекао је Харис Гаџо из Сарајева

 "Задоваољан, први пут у овој категорији и чим сам завршио одмах побједник", рекао је Драган Гашић.

 Билећка џипијада је доказ да адреналински спортови нису резервисани само за јачи пол. 

"Мало је чудно али ето има то прије свега јер волим природу,а и уз мужа", рекла је Дијана Вуковић из Никшића.

 Организатори су више него задовољни, а пета трка у Звијерини код Билеће, гарант је да ће Џипијада постати традиционална.

 "Ево не што други причају него што и камере забиљеже више од сто учесника нема јаче манифестације у Херцеговини", рекао је организатор Александар Дангубић.

Први пут Џипијада је уврштена у званични календар бх оф роуд такмичења и уједно је посљедња трка сезоне. Бодови из Билеће биће пресудни за освајача титуле БиХ. С друге стране, пехари из Звијерине најбоља су успомена и позивница за наредну Џипијаду.