latinica  ћирилица
19/11/2017 |  15:00 | Аутор: РТРС

Први Међународни сајам некретнина и инвестиција од 24. до 26. новембра

Међународни сајама некретнина и инвестиција Бањалука 2017. "БЛИРЕ" биће одржан од 24. до 26. новембра на Бањалучком сајму, с циљем привлачења страних инвестиција.
Станови-илустрација - Фото: РТРС
Станови-илустрацијаФото: РТРС

Организациони одбор Сајма представио је на данашњој конференцији за новинаре у Бањалуци план и програм рада Сајма, као и најважније информације о овом догађају који се по први пут организује у БиХ.

Организатор Сајма Предраг Тешић истакао је да сајмови овакве врсте већ постоје у градовима регије као што су Београд, Нови Сад, Загреб, али и у свјетским градовима као што су Москва, Ница и други, те истакао велико задовољство што Бањалука улази у друштво ових метропола са догађајем овакве врсте.

"Имамо више од 50 пријављених учесника на Сајму. Позвали смо општине и градове, али и инвестиционо-пословне субјекте, архитектонске бирое, те агенције које се баве ентеријерима и екстеријерима", истакао је Тешић.

Он је додао да је било контаката и са излагачима из Србије, Турске и Хрватске за учешће на Сајму.

Циљ Сајма је да се привуку стране инвестиције и да се одржи низ релевантних предавања из ове области.

"Сви грађани ће моћи да дођу и да се упознају о садржају и дешавањима на сајму", додао је Тешић.

Тешић је рекао да се чланови Организационог одбора Владимир Благојевић и Бојан Чудић налазе на пословном форуму у Талину, те да ће искуства и информације добијене тамо пренијети учесницима Сајма.

Он је додао да су предвиђене награде за излагаче на Сајму у различитим категоријама, те нагласио да пријаве за учешће на Сајму још трају и да су отворене до четвртка, 23. новембра.

Драгана Ристић, помоћник министра трговине и туризма Републике Српске и члан Организационог одбора, рекла је да је послије енергетике управо туризам најповољнија и најпривлачнија грана привреде за инвестирање у Републици Српској.

Она је истакла да Сајам отвара могућност инвестирања у хотелијерство и друге пројекте у Српској.

"Република Српска пружа одличне услове за инвеститоре усљед конкурентности у цијенама, одличном географском положају, животној средини и културном насљеђу", рекла је Ристићева.

Игор Видовић, бивши министар у Влади Републике Српске и члан Организационог одбора Сајма, истакао је да не постоји довољна информисаност код грађана о могућностима које пружа тржиште некретнина, изразивши увјерење да је управо овај сајам одличан начин за стицање информација и боље упознавање са приликама које пружа ово тржиште.

Дарко Гавриловић из "Гласа Српске" рекао је да ће тај лист пружити медијску подршку Сајму, нагласивши да су панел дискусије које су предвиђене за вријеме трајања Сајма са темама широке примјене додатни квалитет манифестације.

Извор: Срна