latinica  ћирилица
18/11/2017 |  11:39 ⇒ 19/11/2017 | 07:54 | Аутор: РТРС

Стратегија руралног развоја могућа, ако буду уважене сугестије Српске

Савез независних социјалдемократа саопштио је да је могуће да буде прихватљива стратегија руралног развоја БиХ, о којој говори министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић, када буде оквирна и када буду уважене сугестије које ће дати Влада Републике Српске.
СНСД -
СНСД

"Када будемо сигурни да он преко ње неће моћи отимати надлежности Српске и акумулирати их у Сарајеву, онда ће она могуће и бити прихватљива", поручили су из СНСД-а.

У саопштењу СНСД-а се наводи да Шаровић, суочен са чињеницом да су СДС, ПДП и НДП зауставили на нивоу БиХ стотине милиона марака намијењених грађанима Српске, настоји да пребаци лоптицу Влади Републике Српске.

"Прича, кобајаги, о страшном губитку неповучених 30 милиона, да би заташкао оних 700 милиона које они заустављају и спречавају да дођу у Републику Српску, ни коментара вриједна није, поготово што долази од човјека који је, вјероватно, једини гувернер у ЕБРД-у испред једне земље који спречава да у ту исту земљу стигну средства тог истог ЕБРД-а", додаје се у саопштењу.

Из СНСД-а закључују да је Шаровић једини бивши предсједник Републике који је "млатио прстом у Народној скупштини тврдећи да га у обављању његовог министарског посла у Сарајеву не обавезују институције Републике Српске".

Министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић рекао је јуче на Јахорини да је крај године крајњи рок до када БиХ имала шансу да добије знатна средства од ЕУ уколико усвоји стратегију руралног развоја.