latinica  ћирилица
18/11/2017 |  08:27 | Аутор: РТРС

Опрез због клизавих коловоза

Ауто-мото савез Републике Српске упозорио је возаче на мокре и клизаве коловозе јутрос и могућу поледицу на путевима у вишим планинским предјелима и преко превоја, а посебан опрез савјетује се на магистралном путу Шуица-Ливно преко планинског превоја Борова Глава због дивљих коња који посебно у јутарњим и вечерњим часовима излазе на коловоз.
Путеви - Фото: РТРС
ПутевиФото: РТРС

Магла или ниска облачност смањују видљивост на путевима дуж ријечих токова и у котлинама, а на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина повећана је опасност од одрона.

Возачима се савјетује опрезна вожња прилагођена стању и условима на путу, уз обавезно посједовање зимске опреме.

Због санационих радова измијењен је режим вожње и регулисан привременом сигнализацијом, чије је поштивање обавезно.

Саобраћај је потпуно обустављен кроз Бијељину у улицама 27. марта и Српске војске, на дионици магистралног пута Бијељина-Главичице, па се путничка возила преусмјеравају на градске улице, а саобраћај теретних возила искључиво се одвија обилазницом.

На магистралном путу Љубогошта-Пале кроз тунел Каловита Брда саобраћај је обустављен због санационих радова, те се одвија обилазницом у непосредној близини тунела.

Кроз Невесиње је измијењен режим у одвијању саобраћаја због реконструкције водоводне мреже и коловоза на дијелу магистралног пута Невесење један-Невесиње два.

У току су радови на дионицама магистралних путева Лончари-Брчко један /граница Републике Српске и Брчко дистрикта/ и Брчко два /граница Републике Српске и Брчко дистрикта/ - Горња Буковица због чега је саобраћај преусмјерен на обилазни пут са десне стране из правца Брчког.

На регионалном путу Површнице-Лопаре завршена је санација клизишта, али с обзиром на оштећења која нису обухваћена радовима на снази остаје забрана саобраћаја теретних возила, која се преусмјеравају на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

На регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Братунац-Дрињача због активираних клизишта саобраћа се неизмјенично, једном траком.

На подручју Бањалуке измијењен је режим у одвијању саобраћаја на магистралном путу Бањалука један-Бањалука /Рударска/.

Од 16. до 19 новембра 2017. године у Улици Фране Супила, на дијелу од Пиланске улице до излаза на Булевар српске војске, измијењен је режим одвијања саобраћаја, са постављеном сигнализацијом. Умјесто двосмјерног, саобраћај се одвија једном траком, уз могућност уздужног паркирања возила на коловозу.

На подручју Федерације БиХ због радова се успорено саобраћа на магистралном путу у Коњицу, на магистралним путним правцима Оџак-Вукосавље и у мјесту Дривуша, те на регионалним путевима Живинице-Међаш и Сребреник-Доња Ораховица.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.

Извор: Срна