latinica  ћирилица
15/11/2017 |  17:02 ⇒ 17:06 | Аутор: РТРС

Физички симптоми који показују да сте под стресом

Постоји више физичких симптома који вам могу помоћи да идентификујете стрес, судећи према експертима за исхрану.
Стрес -
Стрес

Шарлот Ватс, ауторка књиге "The De-Stress Effect" тврди да ће стресирано тијело апсорбовати нутријенте брже, што значи да ће временом постати мање ефективно и уморно.

Стрес може бити окидач који се често повезује са недостатком витамина и минерала, као што је крварење десни и бијеле тачкице на ноктима.

"Другачији избори у исхрани могу помоћи да се замијене искоришћени нутријенти, али такође смањење шећера и стреса подразумијева да нутријенти опстану и да чувамо залихе за онда када су нам најпотребније", каже она.

Судећи према Вaтсовој, сваки симптом код стресираних пацијената је готово исти – а то је углавном недостатак витамина:

Испуцале усне (витамин Б6), брушење зуба (витамин Б5), бијеле тачке на ноктима (цинк), констипација и дијареја (магнезијум), крварење десни (витамин Ц), мрље на ногама (витамин Е), инфекција грла и плућа (витамин А).

Осим тога, резултати студије су показали да су жене које су искусиле стрес од трауматичних животних догађаја у већем ризику од гојазности касније у животу.

Једина свијетла страна стреса је што појачана доза кортизола тзв. хормона стреса штити ћелију од старења и смањује ризик од дегенеративних болести као што је Алцхајмер.

Извор: Б92