latinica  ћирилица
15/11/2017 |  16:45 | Аутор: РТРС

Димитров побиједио Гофана

Бугарски тенисер Григор Димитров побиједио је данас Белгијанца Давида Гофана у два сета на завршном мастерс турниру у Лондону и дошао на корак од пласмана у полуфинале.
Григор Димитров - Фото: Getty Images
Григор ДимитровФото: Getty Images

Бугарин је до шесте побједе у њиховом седмом дуелу дошао резултатом 6:0 и 6:2 за само 73 минута игре у другом колу Групе "Пит Сампрас".

Димитров је изненађујуће лако добио први сет са 6:0 и притом направивиши три брејка. Гофан је био у потпуности декоцентрисан, имао је 13 неизнуђених грешака, а Димитров је поред добрих сервиса имао и максималан учинак од шест излазака на мрежу.

Он је и у другом сету наставио у истом ритму, контролисао је ситуацију на терену и одмах је дошао до брејка и вођства од 3:0.

Могао је Гофан да се врати у наредном гему, али му то није пошло за руком, пошто је Димитров спасао брејк лопту. Стечена предност била му је довољна да меч сигурно приведе крају и тако дође на корак од пласмана у полуфинале.

Касније вечерас у другом мечу Групе "Пит Сампрас" играће Шпанац Пабло Карењо Буста који је замијенио првог тенисера свијета Рафаела Надала и Аустријанац Доминик Тим.

Извор: Бета