latinica  ћирилица
15/11/2017 |  15:40 ⇒ 18:51 | Аутор: РТРС

Медицински факултет Универзитета у Бањалуци обиљежио 39 година рада (ВИДЕО)

Промоцијом 204 доктора медицине, стоматологије, магистара фармације и медицинара здравствене његе у Банском двору Медицински факултет Универзитета у Бањалуци обиљежио је 39 година. Дипломци овог факултета тражени су широм свијета, а како би квалитетом били још конкурентнији, најављени су и планови за наредну годину.
Медицински факултет - Фото: РТРС
Медицински факултетФото: РТРС

Међу њима и изградња нове зграде факултета.

У тогама, са реверима у различитим бојама, по студијским програмима, дипломе је данас примило 204 свршених студената. Међу њима и 25-годишња магистар фармације Бранка Миловац.

"Па јако, јако је било напорно и тешко, пуно труда и тада је иза свега тога, али на крају се исплатило и сви смо пресретни", рекла је магистар фармације Бранка Миловац.

За завршетак студија, осим упорности и рада студента, непроцјењива је и подршка родитеља. Зато је њихова срећа немјерљива.

"Моја ћерка данас прима диплому и поносан сам. Вјерујте тешко је било, али они знају како је то. Ми смо то издржали", рекао је отац Бранке Миловац, Бранко.

Увођење курикулум наставе на енглеском језику, отварање Центра за биомедицинска истраживања у простору некадашњег Урбанистичког завода, који су добили на кориштење од Владе Српске, отварање Клинике за денталну медицину – само су неке од ставки на листи приоритета овог факултета. Ипак, најважније питање биће изградња медицинског кампуса, за шта ће Европска инвестициона банка донирати 880.000 евра. 

"То подразумијева да ћемо на локацији Паприковац имати нову зграду медицинског факултета са Центром за биомедицинска истраживања. Ту че бити средња Медицинска школа и Факултет сестринства, један обиман пројекат, тако да ћемо онда имати на једном мјесту све заокружено", истакао је декан Медицинског факултета Универзитета у Бањалуци Ранко Шкрбић.

Ово ће највише обрадовати студенте и оне који ће то тек постати, јер осим обимног и тешког градива, студије додатно компликује измјештеност факултета на неколико локација.