latinica  ћирилица
15/11/2017 |  14:42 ⇒ 17:23 | Аутор: РТРС

Иванић: Могућ састанак са Додиком ако се ситуација буде заоштравала (ВИДЕО)

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић изјавио је данас у Бањалуци да док год је Савез за промјене у институцијама БиХ ова земља неће признати самопроглашено Косово и истакао да не одбија могућност да се састане са предсједником Српске Милорадом Додиком ако се буде даље заоштравала реторика и компликовала политичка ситуација.
Бањалука, Иванић - консултације - Фото: СРНА
Бањалука, Иванић - консултацијеФото: СРНА

Он је навео да је бошњачки члан Предсједништва Бакир Изетбеговић немоћан да реализује причу о независности самопроглашеног Косова и да је то још једна његова изгубљена битка.

"За нас та тема не постоји. Поручујем грађанима Републике Српске и Србије да БиХ неће признати Косово", рекао је Иванић новинарима након консултација са представницима Савеза за промјене у институцијама БиХ.

"Интерес Републике Српске и БиХ су мир и стабилност, а не ратна реторика", додао је Иванић, након консултација са министрима у Савјету министара БиХ и посланицима у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ из Савеза за промјене.

Министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић рекао је да на дашњим консултацијама није разговарано о напуштању институција БиХ.

Извор: РТРС/Срна