latinica  ћирилица
15/11/2017 |  13:56 ⇒ 17:13 | Аутор: РТРС

Павић: СзП важније фотеље у Сарајеву, него Република Српска

Предсједник ДНС-а Марко Павић сматра да су сви они који поштују Дејтонски мировни споразум и који воле мир у региону и у БиХ згрожени изјавом бошњачког члана Предсједништва Бих Бакира Изетбеговића који је рекао да је спреман за рат и који се мијешао у територијалне односе Србије и тиме довео у питању добре односе БиХ и Србије.
Марко Павић - Фото: СРНА
Марко ПавићФото: СРНА

"Несхватљиво је да Савез за промјене који са Бакиром држи власт на нивоу БиХ не увиђа колику штету то наноси Србима и Републици Српској и није спреман на дијалог са коалицијом која је на власти у Републици Српској", изјавио је Павић Срни.

Он је оцијенио да то само говори да је њима далеко важније бити у власти и у фотељама у Сарајеву него бринути о интересу Републике Српске и њених грађана.

"Одбијање дијалога је непримјерено, јер разговори увијек могу донијети нешто позитивно. Увијек је боље разговарати него одбијати, јер одбијање иде само на штету Републике Српске и српског народа", нагласио је Павић.

Према његовом мишљењу, грађани ће на изборима жестоко казнити овакво понашање СзП, а то је знак свима да се убудуће мора повести рачуна ко чини власт на нивоу БиХ и ко представља Републику Српску у Сарајеву.

"До сада смо сматрали да то није толико важно, али ево сад се види да јесте кад на те позиције дођу људи којима су њихове фотеље важније од Републике Српске и оних који су их делегирали", закључио је Павић.

Извор: СРНА