latinica  ћирилица
15/11/2017 |  13:09 ⇒ 13:33 | Аутор: РТРС

Изградња болнице напунила касу општине Источна Илиџа (ВИДЕО)

Нацрт ребаланса буџета у општини Источна Илиџа већи је од планираног, за око 613 хиљада марака.
Источна Илиџа - Фото: РТРС
Источна ИлиџаФото: РТРС

Због изградње болнице Касиндо, повећани су непорески приходи, али осим за болнички паркинг, ребалансом - средства нису предвиђена ни за болницу, а ни за здравствену заштиту грађана, као што је обећао начелник општине.

Дали смо инвеститору све погодности, тврди Маринко Божовић начелник општине додајући да је предрачунска вриједност ренте и других грађевинских сагласности износила 770 хиљада КМ

Ко је лош математичар, не знамо, али инвеститор каже, платио је више и то за чак 51 хиљаду марака.

Но, да није било изградње болнице, буџет у Источној Илиџи тешко да би у односу на планирани, био већи за 600 хиљада КМ, што је у нацрту ребаланса и констатовано.

До повећања прихода од ренте дошло је усљед прилива средстава на основу издате грађевинске дозволе за изградњу ЈЗУ Болница Источно Сарајево, која нису била планирана у буџету.

Прилив се прелио, али на друге ставке, а не на здравствену заштиту грађана, како је Божовић у октобру обећао.

Опозиција указује, не слажу се многи показатељи садржани у Нацрту ребаланса буџета са образложењима начелника, попут трошкова за издавање употребне дозволе за комплекс државног затвора у износу од 150 хиљада марака. Средства су по ставкама распоређена, мада Божовић потврђује да још нису наплаћена.