latinica  ћирилица
14/11/2017 |  18:51 ⇒ 18:56 | Аутор: РТРС

Господски манири селектора Шведске

Шведска слави селектора фудбалске репрезентације Јанеа Андерсона, који је успио да са својим изабраницима елиминише Италију и остави је без Мундијала први пут од 1958. године. Стратег "викинга" је у центру пажње, и због великог успјеха, али и због господских манира које је показао послије меча.
Господски манири селектора Шведске (Фото: @daniel_ekvall) - Фото: Тwitter
Господски манири селектора Шведске (Фото: @daniel_ekvall)Фото: Тwitter

Наиме, срећи шведских фудбалера није било краја послије ремија против Италије (0:0) на "Сан Сиру", што је значило да је Шведска на Свјетском првенству због побједе у првом мечу од 1:0. Посљедњи судијски звиждук у Милану је означио и почетак великог славља играча са сјевера Европе.

Селектор Јане Андерсон је омиљена личност у Шведској, јер је донио велику радост овој земљи, али се о њему прича и због још једног разлога.

Наиме, он је послије меча усликан у необичној пози, и то како чисти ђубре у свлачионици у Милану које су његови изабраници оставили!

- Све то има везе са поштовањем, то је наша идеја, зезаћемо се међусобно, али не желим да било ко купи наше ђубре. То је веома важна вриједност коју желим да сваки од мојих играча посједује - рекао је Андерсон и одушевио је Европу.

Послије свега, селектор Шведске заслужује дубок наклон, јер је показао поштовање и послије великог резултата који је остварио.

Извор: Блиц