latinica  ћирилица
14/11/2017 |  16:12 ⇒ 16:13 | Аутор: РТРС

Крстајић: Циљ турнеје је било убацивање младих у ватру

Вршилац дужности селектора фудбалске репрезентација Србије Младен Крстајић истакао је послије ремија са Јужном Корејом (1:1) у Улсану, на крају азијске турнеје "орлова", да је прилично задовољан оним што су играчи показали.
Младен Крстајић (Фото: fss.rs) -
Младен Крстајић (Фото: fss.rs)

"Мислим да смо се добро психолошки спремили за меч са Јужном Корејом, били смо концентрисани током читаве утакмице и веома ме радује што су играчи за ових десетак дана упркос далеком путовању показали маскималну озбиљност и ангажованост. Поносан сам на моје момке. Суштина азијске турнеје је била да старији играчи прихвате млађе фудбалере, а ја сам пресрећан због начина на који су се они уклопили. То се осетило како на терену тако и ван њега, а добри резултати које смо имали у два пријатељска меча само су круна те фантастичне атмосфере", рекао је Крстајић.

Он је имао и једну посебну похвалу:

"Морам посебно да истакнем Банета Ивановића који је против Јужне Кореје уписао 100. наступ за репрезентацију. Желим му бар да бар још 100 пута обуче дрес Србије и да поведе "орлове" јер је истински вођа наше репрезентације. Његов јубилеј је још једна позитивна ствар због које се из Азије враћамо срећни и поносни", истиче актуелни стратег "орлова".

Крстајић се осврнуо и на то колико ће оваква турнеја значити у склопу припрема за Свјетско првенство:

"Циљ ове турнеје био је да се млади играчи убаце у вартру, па да видимо да ли на њих можемо да рачунамо. Они су показали озбиљан квалитет и тако су отворили нову тему око списка путника за Мундијал. Конкуренција за одлазак на Свјетско првенство је сада јача, па је наша турнеја и те како успјешна. Ко год да предводи Србију у Русији 2018. године на располагању је послије мечева са Кином и Јужном Корејом добио седам, осам играча на које може да рачуна, због чега ће бити на слатким мукама", рекао је в. д. селектора наше репрезентације.

Извор: Блиц