latinica  ћирилица
14/11/2017 |  16:06 ⇒ 16:18 | Аутор: РТРС

Европске универзитетске игре 2020. у Београду

Европске универзитетске игре одржаће се у Београду 2020, а у посјету престоници дошла је висока делегација ЕУСА, Европске студентске спортске асоцијације, како би обавила прву контролу.
Европске универзитетске игре 2020. у Београду (Фото: Predrag Dedijer/RAS Srbija) -
Европске универзитетске игре 2020. у Београду (Фото: Predrag Dedijer/RAS Srbija)

Потпредсједник ЕУСА Кемал Тамер и генерални секретар Матјаж Печовник, заједно са предсједником Универзитетског спортског савеза Србије Синишом Јаснићем и проректором за међународну и међууниверзитетску сарадњу Иванком Поповић, тим поводом обратили су се јавности у згради Ректората.

- Узбуђен сам због изградње Универзитетског центра на Бежанијској коси, то је врло битно за развој спорта. Имамо двије и по године за организовање, али вријеме брзо пролази. Буџет за организацију је око шест милиона евра, што је сасвим довољно. Србија је земља спорта. Волите спорт и имате искуства у њему. Постоје сви услови да се Игре успјешно организују, и вјерујем да ће бити одлично - рекао је Тамер.

Печовник је навео да је пракса да се зарад одржавања Универзијада, граде посебни блокови за студенте, те се осврнуо на изградњу Центра на Бежанијској коси, прекопута Студентског града.

- У Београду би требало да остане нешто за студенте и спорт и након завршетка Игара.

Извор: Блиц