latinica  ћирилица
14/11/2017 |  07:26 ⇒ 18:14 | Аутор: РТРС

Власеница: Протестна шетња радника Дома здравља (ФОТО/ВИДЕО)

Радници Дома здравља у Власеници који су у генералном штрајку од 6. новембра, организовали су мирну протестну шетњу од зграде ове здравствене установе до зграде Скупштине општине. Исказали су незадовољство чињеницом да још нико од надлежних није понудио рјешење за проблеме ове здравствене установе. Одговоре нису добили ни данас.
Власеница, протестна шетња - Фото: РТРС
Власеница, протестна шетњаФото: РТРС

Власеничким љекарима дугује се седам зарађених плата, не уплаћују им се доприноси и превоз. Кажу, Дом здравља је на ивици пропасти.

Иако су очекивали да их данас приме представници локалне управе, то се није десило. У општини кажу да је начелник на путу.

"Једини и основни разлог нашег штрајка није ни политички, ни страначк, већ су разлог наша дуговања. Радници су дошли у тако тешку ситуацију да заисте на можемо даље да преживимо, а ни наше породице", рекла је Владанка Влачић, предсједник Синдикалне организације Дома здравља Власеница.

Дуг власеничког Дома здравља је три милиона марака. Збрињавају се само хитни случајеви, нема лијекова, ни гријања.

Вршилац дужности директора Дома здравља у Власеници Јагода Петровић истиче да су већ разговарали са представницима локалне заједнице и ресорним министарством и да су на помолу нека рјешења.

Љекари су поручили да ће штрајк наставити све док им се не исплате барем три плате и док их не посјети ресорни министар Драган Богданић.