latinica  ћирилица
13/11/2017 |  16:02 ⇒ 16:05 | Аутор: РТРС

Дарко Елез изашао из затвора

Дарко Елез у петак је напустио Казнено-поправни завод у Сремској Митровици након што је одслужио већи дио деветогодишње казне, потврђено је за Н1 из Управе за извршење кривичних санкција Министарства правде Србије.

Како преноси Н1, Елез је добио условни допуст.

''Дарко Елез је добио условни допуст 10.11. 2017. године. Осуђен је био на казну затвора од 9 година, на издржавање казне је ступио 1.9.2009. године, а казна је требала да истакне да буде 1.9.2018. године'', саопштили су из Министарства правде Србије.

Подсјећамо, Апелациони суд у Београду потврдио је пресуду којом је претпрошле године Дарко Елез због недостатка доказа ослобођен оптужби за подстрекавање на убиство Ђорђа Ждрале.

Осим Елезу, суд је потврдио ослобађајућу пресуду и осталим оптуженима, међу којима је Небојша Јоксовић, главни свједок сарадник у поступку који се води против Дарка Шарића и његове групе за шверц 5,8 тона кокаина.

Елез је казну затвора издржавао након што је осуђен за организацију криминалне групе која је у претходном периоду починила неколико кривичних дјела, између осталог трговину дроге и изнуду.

Извор: Н1