latinica  ћирилица
13/11/2017 |  16:01 | Аутор: РТРС

Хрвати одабрали селектора за Мундијал

Послије успјешног наступа у мундијалском баражу против Грчке, предсједник Фудбалског савеза Хрватске, Давор Шукер, рекао је да ће на Свјетском првенству 2018. у Русији селектор "ватрених" бити Златко Далић, који је недавно преузео екипу и то само "као привремено рјешење".

Далић је послије отказа Анту Чачићу повео Хрватску у бараж утакмице против Грчке и сјајном игром, побједом 4:1 у Загребу и ремијем у Атини 0:0, осигурао пети Мундијал за ту селекцију.

"Већ смо разговарали са Далићем, могу да потврдим да ће водити репрезентацију у Русији. Остале су само неке формалности које ћемо да ријешимо у уторак, требало би тада да се појави код мене у канцеларији", рекао је Шукер.

Да је договор постигнут, потврдио је и селектор Златко Далић.

"Спреман сам, што се мене тиче можемо да се договоримо за минут. Част и понос је водити хрватску репрезентацију, вјерујем да ћу сада добити прилику да је први пут водим на великом такмичењу", рекао је Далић.

Као услов останка Далић је поставио да му у стручном штабу буде Дражен Ладић, бивши голман репрезентације и човјек који је често критиковао рад ФС Хрватске.

Извор: Блиц, Танјуг