latinica  ћирилица
13/11/2017 |  15:56 | Аутор: РТРС

Корејски изазов: Биће теже него са Кином

Фудбалску репрезентацију Србије у уторак у подне по средњеевропском времену очекује друга провјера на азијској турнеји, а пред меч са Јужном Корејом, вршилац дужности селектора Младен Крстајић и капитен Бранислав Ивановић увјерени су да екипу чека далеко тежи изазов од оног у дуелу са Кином.
Фудбалска репрезентација Србије (Фото: Фудбалски савез Србије) -
Фудбалска репрезентација Србије (Фото: Фудбалски савез Србије)

"Желим да се захвалим на гостопримству домаћинима у Јужној Кореји. Јуче смо имали један тренинг и спремни дочекујемо меч са домаћином. Надам се доброј игри наше селекције. Јужна Кореја је показала да има одличан квалитет и да се заслужено квалификовала на Свјетско првенство. Очекује нас тежи меч него у Кини", рекао је Крстајић.

Пред Србијом је веома захтјеван испит:

"Желимо да одиграмо одговорно и да на терену спроведемо неке од идеја које већ увјежбавамо. Наравно, циљ нам је да направимо и што повољнији резултат. Знамо да се можда домаћин прибојава наших високих играча, а то би заиста могла да буде једна од наших предности у овој утакмици", истакао је Младен Крстајић.

И Бранислав Ивановић, капитен "орлова", не крије да ће меч са Јужном Корејом бити много тежи него дуел са Кином:

"Јужна Кореја има сјајан тим и ово ће бити изузетно тежак тест за нас. Дуго играм у Европи и сусретао сам се са неколико фудбалера из Јужне Кореје и заиста могу да кажем да посједују велику борбеност и квалитет. Наш циљ на утакмици је да се надигравамо са домаћином који је поново изборио пласман на Мундијал. Знам да ћемо играти са технички нешто организованијом селекцијом од кинеске коју смо савладали са 2:0. Домаћин сигурно има адуте на овом мечу, али имамо их и ми и покушаћемо да их искористимо", рекао је Бранислав Ивановић.

Извор: ФСС, Блиц