latinica  ћирилица
13/11/2017 |  09:07 ⇒ 09:21 | Аутор: РТРС

"Но смокинг оркестар": Музички и филмски спектакл у Рију

Емир Кустурица и његов "Но смокинг оркестар" почели су турнеју по Јужној Америци, коју су започели величанственим концертом у Рио Де Жанеиру.
Рио де Жанерио, "Но смокинг оркестар" - турнеја - Фото: СРНА
Рио де Жанерио, "Но смокинг оркестар" - турнејаФото: СРНА

Од првог акорда бенд је подигао на ноге више од десет хиљада посјетилаца и уз плес и скандирање увели их у необични свијет ове музичке атракције.

Ово је већ трећи наступ Кустуричине групе у Бразилу али први на престижном Фестивалу Мимо гдје се већ традиционално окупљају највеће свјетске музичке групе и гдје се у једном од програма приказују и најновија свјетска филмска остварења.

У оквиру овог фестивала, приказан је и Кустуричин филм "На млијечном путу". Гледаоци су на ногама дочекали крај филма и 15-минутним аплаузом поздравили српског редитеља, чиме су потврдили изузетно успјешан пут овог филма који је био на дистрибутерском програму у 40 земаља широм свијета.

Након музичког спектакла у Рију "Но смокинг оркестар" сутра путују у Сантиаго гдје ће 16. новембра одржати концерт. У главном граду Чилеа већ се тражи карта више, а турнеја ће бити настављена два дана касније у Бразилу.

Извор: СРНА