latinica  ћирилица
12/11/2017 |  19:09 | Аутор: РТРС

Путин изманипулисао Трампа?

Два бивша руководиоца америчких обавјештајних служби Џон Бренан и Џејмс Клапер изразили су страховање да је предсједника Доналда Трампа изманипулосао шеф руске државе Владимир Путин.

Трамп је након кратког сусрета са Путином на маргинама самита чланица Азијско-пацифичке економске сарадње /АПЕК/ у вијетнамском граду Данангу изјавио је да вјерује да је руски предсједник био искрен када је рекао да се Москва није мијешала у америчке предсједничке изборе прошле године.

Бренан је бивши директор Централне обавјештајне агенције /ЦИА/, а Клапер је некадашњи директор Администрације за обавјештајне агенције.

"Мислим да је Трамп из неког разлога био застрашен Путином, уплашен шта би он могао урадити или шта би могао бити резултат истрага око мијешања Русије у изборе. Оно шта он ради са Русима је можда из наивности, незнања или страха", каже Бренан.

Клапер сматра да су страни лидери који простиру црвени тепих пред Трампа у стању и да га изманипулишу.

"Заиста мислим да Кинези и Руси мисле да могу да га изиграју", каже Клапер.

Бренан и Клапер коментаре су изнијели након што је Трамп изјавио да је поново са Путином разговарао о оптужбама за руско мијешање у изборе у САД и да је руски предсједник поново негирао било какву умијешаност.

"Заиста вјерујем, када ми то каже, да то и мисли. Мислим да је био и увријеђен увредама, што није добро за нашу земљу", истакао је Трамп.

Извор: СРНА