latinica  ћирилица
12/11/2017 |  15:04 | Аутор: РТРС

Марк Маркес четврти пут шампион класе Мото ГП!

Марк Маркес, возач Репсол Хонде, по четврти пут у каријери постао је шампион Мото ГП, пошто је завршио на трећем мјесту на посљедњој трци сезоне, Валенсији.

Побједу у Валенсији остварио је Дани Педроса, који је у посљедњем кругу обишао Жоана Зарка, док је трећи био шампион Марк Маркес.

У посљедњој трци сезоне видјели смо велику драму пошто је у директном окршају између Марка Маркеса и Андреса Довицијоза, Италијан излетао у шестом кругу чиме је завршена борба.

Маркес је има велику бодовну предност у односу на Довицијоза пред завршну трку сезоне (21 бод), међутим возач Дукатија надао се да би могао да дође до чуда.

Ипак, Дови није имао довољну брзину, а ни његов тимски колега Хорхе Лоренцо није хтио да послуша наредбу тима да га пусти да прође. Италијан је стигао до трачка наде када је Маркес излетио и пао на пету позицију.

аТда је Шпанац извео сјајан маневар и некако успио да остане на мотору, а грешка возача Дукатија ускоро је услиједила. Довицијозо је много ризиковао и по први пут ове сезоне пао са мотора, после чега је морао да одустане.

На крају је виђена и велика драма за побједу. Зарко је водио током читаве трке, али се Педроса пред крај приближио, па смо ушли у драму.

Педроса је искористио грешку Зарка, обишао га у посљедњем кругу и дошао до побједе.

Маркесу је ово друга узастопна титула у Мото ГП, четврту у краљевској конкуренцији, односно шесту укупно.

Извор: Б92