latinica  ћирилица
12/11/2017 |  13:32 | Аутор: РТРС

Путују Србијом и спремају храну за којом "лудује" цијели свијет (ВИДЕО)

Димљено царско месо печено на отвореној ватри, дупли хамбургер са шумским печуркама и домаћим сиром и свјеже уловљена пастрмка печена у лишћу дио је примамљиве хране коју можете научити да припремате "YouTube" канал "Almazan Kitchen".
Ватра - Фото: Screenshot/YouTube
ВатраФото: Screenshot/YouTube

"Дјелимо страст за једноставне и укусне рецепте користећи органски направљене намирнице с дозом српске традиционалне кухиње. Кувамо на ватри и угљу, мјешамо различите технике и стилове, али нашу храну можете припремити и у кући", стоји у опису овог канала.

"Almazan Kitchen" на "YouTube"-у покренут је у мају 2015. године, а досад је стекао више од 800 хиљада пратилаца. Хвале их гледаоци из цијелог свијета, који су подједнако одушевљени квалитетом рецепата, али и атмосфером у снимцима.

"Ово је порнографија за чула,", "Опсједнут сам вашим видеима и не могу да престанем да их гледам", "Имате најбоље видео туторијале кувања на "YouTube"-у" само су неки од коментара који стижу чак и из далеког Бразила.

Иза канала стоје браћа Бобан и Александар Алмажан из Параћина, који су по струци академски сликар и лингвиста и који путују Србијом снимајући припрему хране у природи.

На тај начин својим гледаоцима пружају примамљиве призоре хране која цврчи на отвореној ватри, али и природе, уз звукове попут жубора потока и цркута птица који доприносе доживљају.

Међу популарнијим рецептима с неколико стотина хиљада прегледа су они снимљени у друштву сове по имену "Господин Ремзи" који "коментарише“ процес термичке обраде, а увијек је спреман и да тестира свјежину намирница.

Извор: Агенције