latinica  ћирилица
12/11/2017 |  12:42 ⇒ 12:43 | Аутор: РТРС

Одгођена посјета љекара из Српске Стојану Жупљанину

Младен Жупљанин, син Стојана Жупљанина, рекао је данас Срни да љекари Универзитетског клиничког центра Републике Српске нису отпутовали у Шевенинген да прегледају његовог оца, како је било најављено, због процедуралних разлога. Он је навео да је одлазак љекара одгођен за седмицу или двије због процедуралних разлога.
Стојан Жупљанин - Фото: РТРС
Стојан ЖупљанинФото: РТРС

"Причао сам јуче са оцем и он ми је рекао да су му у Хагу још једном усмено потврдили да ће допустити да га прегледају љекари из Српске, али да ће тачан датум тек одредити. Стојан је тражио и писмено одобрење за то", истакао је Младен Жупљанин.

Он је рекао да је здравствено стање његовог оца, који је у септембру имао два мождана удара, генерално лоше, али да посљедњих дана није било додатног погоршања.

"Какво је његово стварно стање не можемо знати док га не прегледају љекари из Српске", нагласио је Жупљанин.

Бањалучки неуролози Владо Ђајић и Синиша Миљковић требало је да данас или сутра отпутују у Шевенинген и прегледају Стојана Жупљанина.

Стојан Жупљанин је бивши начелник Центра службе безбједности у Бањалуци.

Прошле године Трибунал у Хагу правоснажно га је осудио на 22 године затвора због ратних злочина. Од тада у притвору у Шевенингену чега пребацивање у један од европских затвора.

Извор: Срна