latinica  ћирилица
12/11/2017 |  09:38 | Аутор: РТРС

Русија: Кијев провоцира

Замјеник предсједавајућег Одбора за одбрану Државне думе Русије Јуриј Швиткин је у разговору за РТ коментарисао изјаву секретара Националног савјета за безбједност и одбрану Олександра Турчинова да Русија, наводно, довлачи на украјинску границу трупе које намјерава да маскира као мировне снаге.
Војник ДНР и представници ОЕБС-а на територији Доњецка (Фото: Sputnik/Игорь Маслов) -
Војник ДНР и представници ОЕБС-а на територији Доњецка (Фото: Sputnik/Игорь Маслов)

„Ово је још једна глупост, провокација чији је циљ да осујети оне могуће споразуме који данас у оквиру Савјета безбједности УН могу пратити различите приједлоге, укључујући и Русију, о мировним снагама… Турчинов, мислим, предлаже стварање резонанце око ове теме која би била негативна према Русији. Морамо унапријед учинити све што је у нашој моћи да спријечимо да наша земља учествује у мировним снагама“, рекао је он.

Швиткин је додао да учешће Русије у саставу мисије УН представља проблем за режим у Кијеву.

„Они тренутно спроводе политику геноцида над сопственим народом. Наравно, мировни контингент Русије би их спречавао да остварују своје циљеве, међу којима је присиљавање народа на југоистоку Украјине да живи у складу са њиховим законима“, истакао је руски посланик.

Раније је секретар Савјета за одбрану и безбједност Украјине Олександар Турчинов изјавио да Русија на граници са Украјином концентрише снаге, које намјерава да „замасира“ као мировњаке УН.

Извор: Спутник