latinica  ћирилица
12/11/2017 |  09:24 ⇒ 09:33 | Аутор: РТРС

Добио отказ јер је био сувише вриједан

Филијала Лидла у Барселони отпустила је радника са 12 година стажа у фирми зато што је био сувише вриједан, преноси шпански Ел Паис. Конкретно зато што је долазио на посао раније да припреми продавницу за отварање.
Лидл - Фото: getty
ЛидлФото: getty

Радник се обратио суду и тражи да се врати на посао.

Вриједни радник Жан П. стизао је на посао најмање сат прије почетка смјене и "почињао да спрема продавницу за отварање", преноси шпански Ел Паис. У одлуци о отказу наведено је да је "веома озбиљно прекршио правила о раду" јер је Жан, без да се уписао да је дошао на посао, "правио поруџбине, мијењао цијене или попуњавао палете производа".

Каталонска филијала њемачког ланца супермаркета навела је како се на снимицима камера за надзор из априла види марљиви радник како улази у продавницу у пет ујутру и проводи "између 49 и 87 минута" радећи а да се није уписао да је дошао на посао.

Тако је радник прекршио строга правила трговинског ланца која се односе на плаћање запосленима за сваки минут који су радили и правилно пријављивање сати проведених на послу, пренио је портал thelocal.es.

Отпуштени радник тужио је бившег послодавца суду с образложењем да је неправедно остао без посла и тражећи да га врате на посао.

Жан П. наводи да није тражио да и други радници долазе раније на посао, да му никада није речено да треба да тражи дозволу да раније дође на посао и да је то радио због тога што је у продавници претходно урађена реорганизација и што је било потребно додатно вријеме да се продавница спреми.

Извор: Б92