latinica  ћирилица
11/11/2017 |  18:02 | Аутор: РТРС

"Захвалност УКЦ-у за омогућавање бесплатног боравка мајкама болесне дјеце"

Савез хуманитарних организација и удружења грађана Републике Српске, у име 11 организација и чланова које окупља, захвалило је руководству Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Републике Српске на брзој интервенцији да се омогући бесплатан боравак мајкама које желе за буду уз дјецу током лијечења у тој установи.
УКЦ Бањалука - Фото: РТРС
УКЦ БањалукаФото: РТРС

Из Савеза подсјећају да су отворено писмо његови чланови упутили прије два дана.

"Искрено се надамо да ће проблем плаћања партиципације мајки које остају да леже уз своју дјецу која нису довољно самостална да би сама остала на хоспитализацији, бити трајно ријешен", наведено је у саопштењу.

Из Савеза истичу да је иницијатива, прије свега, имала за циљ да се у овим тешким временима олакшају најтежи моменти за мајку и дијете, јер је финансијски фактор врло често у томе пресудан.

"Захваљујемо се на подршци управе и радника УКЦ и што су препознали значај наше инцијативе. Истичемо да је отворено писмо упућено испред 11 удружења која су чланови Савеза и да наша иницијатива није имала никакву политичку позадину. Наш рад ће и у будуће бити по страни сваке политике, јер су наши циљеви прије свега хумани и усмјерени на најугроженије категорије становништва", наведено је у саопштењу које је потписала предсједник Савеза Даниела Ратешић.

Вршилац дужности генералног директора УКЦ Републике Српске Владо Ђајић рекао је да је та установа, уз консултацију са министром здравља Драганом Богданићем, донијела одлуку да се омогући бесплатан боравак мајкама које желе за буду уз дјецу током лијечења у тој установи до краја ове године, када истиче спорни уговор са Фондом здравственог осигурања Српске.

Извор: СРНА