latinica  ћирилица
11/11/2017 |  17:21 ⇒ 12/11/2017 | 20:00 | Аутор: РТРС

Градска апотека у Добоју постала губиташ! (ВИДЕО)

Како је Градска апотека у Добоју, једно од ријетких градских предузећа која послују позитивно, постала губиташ? Док надлежни излаз виде у стратешком партнерству, многи сумњају да се иза те намјере крије нешто сасвим друго.
Добој - апотека - Фото: РТРС
Добој - апотекаФото: РТРС

Градска апотека у Добоју је у дуговима, не може редовно измирује обавезе. Наводи се то у скупштинском материјалу достављеном одборницима и предлаже као излаз из тешке ситуације да се распише јавни позив за проналажење стратешког партнера. 

"Након јавног позива и избора стратешког партнера сачиниће се уговор о стратешком партнерству између града Добоја и стратешког партнера као и ЈЗУ Апотека", рекао је потпредсједник СГ Добој Милош Букејловић.

Дугови Апотеке премашују 2,5 милиона марака, а датирају од 2010-2015. У то вријеме њом је руководила Снежана Мићановић, бивши кадар СДС-а ,која се успротивила притисцима градских власти на рад апотеке и намјери да простор од 400 квадрата у центру града уступе,како се спекулисало,турској банци. Шокирана је дуговањима апотеке, јер је, каже, апотека годинама, све до поплаве, пословала позитивно .Пред камере не жели, али се пита да ли је на сцени иста та намјера само на други начин.

"Како је могуће да на основу само два податка о укупним потраживањима и дуговањима скупштина усвоји одлуку да градоначелник покрене поступак проналажења стратешког партнера? Или је актуелни менаџмент неспособан да организује рад установе или је на сцени реализација већ спомињаног плана растурања ове здравствне установе зарад атрактивних простора у центру града", истакла је бивша директорка Градске апотеке Сњежана Мићановић.

На такву могућност упозорава и опозиција.

Детаље о пословању намјеравали смо чути и од актуелног директора Апотеке, али нам је речено да је одсутан. Расправе о томе није било ни на скупштини, али је именована комисија у којој нема ниједног фармацеута, а која ће сачинити критеријуме за јавни позив и предложити најповољнијег стратешког партнера.