latinica  ћирилица
11/11/2017 |  12:08 | Аутор: РТРС

Посјета руског миротворца Михаила Павловича Лаврененка Лопарама

Начелник општине Лопаре Радо Савић разговарао је данас о могућим руским инвестицијама у овај подмајевички крај са бившим чланом Генералштаба Руске армије пуковником Михаилом Павловичем Лаврененком, који је био командант Сјевероисточне зоне мировне мисије у БиХ.
Радо Савић и Михаил Павлович Лаврененко - Фото: СРНА
Радо Савић и Михаил Павлович ЛаврененкоФото: СРНА

Савић је захвалио Павловичу на посјети и рекао да је он имао значајну улогу у мировним снагама у постратном периоду, а данас су разговарали о пројекту из области туризма у Лопарама.

"Павлович је као главнокомандујући руских мировних трупа сјевероистока боравио у мотелу `Вукосавци` који се налази у оквиру Спомен-парка у власништву општине Лопаре и разговарали смо о могућности да се пронађе инвеститор у Русији који би могао да оспособи мотел, учини га примамљивим за госте и тако обогати туристичку понуду Лопара", рекао је Савић новинарима.

Он је истакао да је општина Лопаре отворена за сарадњу и најавио да ће инвеститор који је заинтересован за ово улагање доћи у посјету у децембру.

Руски миротворац Павлович рекао је након састанка да му је изузетно задовољство што је поново у Лопарама и што му се указала прилика да помогне српском народу тако што би довео потенцијалне инвеститоре из области туризма и бизниса.

Павлович каже да сада води невладину организацију хуманитарног карактера која обједињује миротворце који су радили изван Русије.

Сутра ће Михал Павлович Лаврененко посјетити Манастир Свете Тројице у Тавни и поклонити Јеванђеље рађено у највећој православној радионици "Софрино" у истоименом руском граду.

"Радује ме посјета Манастиру Тавна који је био велика духовна подршка руским војницима током боравка у мировној мисији на овим просторима", рекао је Павлович.

Начелник Савић и Павлович су током дана посјетили и мотел "Вукосавци" у Спомен-парку у Лопарама.

Извор:Срна