latinica  ћирилица
10/11/2017 |  19:34 ⇒ 19:38 | Аутор: РТРС

Еври суспензија до љета и отказ у Марсеју

Патрис Евра суспендован је до 30. јуна наредне године због шутирања навијача, саопштила је Дисциплинска комисија Европске фудбалске уније (УЕФА).
Патрис Евра - Фото: Getty Images
Патрис ЕвраФото: Getty Images

У саопштењу Европске куће фудбала се наводи да "Евра неће моћи да наступа на утакмицама под окриљем УЕФА", као и да ће морати да плати казну од 10.000 евра.

Недуго затим, Олимпик из Марсеја саопштио је да је отпустио легендарног лијевог бека.

"Данас смо сви тужни. Прије свега Евра који је очигледно схватио шта је урадио и што сада више неће наступати у дресу Олимпика и неће моћи да покаже љубав према клубу. Такође, тужни су и навијачи који су стигматизовани због неодговорног понашања неколицине, као и сам клуб на крају чија је репутација нарушена", наводи се у саопштењу предсједника клуба Жака-Анрија Ејрода.

Евра је другог новембра прије утакмице Лиге Европе против Гимараеша добио црвени картон пошто је ногом у главу ударио навијача француског клуба.

Наводно, Евру су током загријавања вријеђали навијачи Марсеја, а он је прво пришао да разговара с њима, али је "ситуација врло брзо ескалирала" па је некадашњи игач Манчестер Јунајтеда одлучио да се физички обрачуна.

Извор: Б92