latinica  ћирилица
10/11/2017 |  16:08 ⇒ 16:31 | Аутор: РТРС

Трнинић: Користићемо искуства Србије у области поште и телекомуникација

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић оцијенио је да Меморандум о сарадњи у области поштанског и телекомуникационог саобраћаја, који је данас потписао са министром трговине, туризма и телекомуникација Србије Расимом Љајићем, отвара могућност унапређења сарадње и кориштење искустава Србије у тој области.
Меморандум о сарадњи -  Неђо Трнинић и Расим Љајић - Фото: СРНА
Меморандум о сарадњи - Неђо Трнинић и Расим ЉајићФото: СРНА

Након свечаног потписивања Меморандума у Београду оцијенио је, да је Србија далеко одмакла у односу на Републику Српску у процесу дигитализације и да ће за Српску бити драгоцјена искуства и помоћ стручњака из Србије.

"Ви знате да наш радио-телевизијски сервис још није извршио дигитализацију, осим на релеју Козара. У потрази смо за тим како то регулисати, а да не бисмо трагали за тим имамо примјер Србије која је ту област регулисала законски", навео је Трнинић.

Према његовим ријечима, "Поште Србије" су много веће од "Пошта Српске" са много ширим опсегом дјелатности, те ће начин њиховог функционисања и сарадња са њима бити значајни за "Поште Српске" које имају амбицију да проширују дјелатност.

Подсјетио је да су током протекле заједничке сједнице влада Републике Српске и Србије, која је одржана 26. јула 2015. године, потписан споразум између Министарства саобраћаја и веза Републике Српске и Министарства грађевинарства и саобраћаја Србије, којим је обухваћена инфраструктура, али не и поштански и телекомуникациони саобраћај, па је потписивањем данашњег меморандума та област заокружена.

Извор: СРНА