latinica  ћирилица
10/11/2017 |  08:08 | Аутор: РТРС

САД увеле санкције за још 10 званичника Венецуеле

Америчко Министарство финансија увело је санкције за још 10 званичника Венецуеле, међу којима је и неколико министара у влади.
Венецуела -
Венецуела

За них се тврди да су помогли венецуеланском предсједнику Николу Мадуру у покушају да подрије демократску владавину у земљи.

"Ови појединци су повезани са подривањем изборног процеса, цензуром медија или корупцијом у владиним програмима хране у Венецуели", наводи се у саопштењу америчког министарства.

Ројтерс подсјећа да су у Венецуели 15. октобра одржани избори.

Међу званичницима којима су уведене санкције су амбасадор Венецуеле у Италији Хулијан Родригез Дијаз, министар културе Ернесто Емилио Виљегас Пољак, министар за пољопривреду Фреди Бернал Розалес.

САД су увеле санкције на десетине актуелних и бивших званичника Венецуеле од како је влада те земље оформирала Уставну скупштину у агвусту, којој су додијељена практично неограничена овлашћења.

Раније су неименоване дипломате ЕУ саопштиле да се ЕУ спрема да усвоји ембарго на оружје против Венецуеле и да ће размотрити додатне санкције као одговор на политичку кризу у тој јужноамеричкој земљи.

Извор: Танјуг