latinica  ћирилица
09/11/2017 |  16:17 ⇒ 10/11/2017 | 08:49 | Аутор: РТРС

Додик: Понашаћу се као да тек треба да заслужим повељу

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да је са великом одговорношћу примио Повељу општине Невесиње захвалан на њиховом увјерењу да је то признање већ заслужио, али да ће се понашати као да тек треба да га заслужи.
Милорад Додик, предсједник Републике Српске - Фото: РТРС
Милорад Додик, предсједник Републике СрпскеФото: РТРС

Подсјетивши да је добио низ признања и одликовања у животу, од црквених до државних, Додик је истакао да га ово признање, као ријетко које, испунило посебним осјећајем с обзиром на то да је додијељено на Митровдан - дан свих дана за Невесиње, за Херцеговину, за Републику Српску и за сав српски народ.

"Срби широм свјета имају Видовдан - велики петак свеколиког српства. Само Невесиње има два Видовдана. Зато је отићи у Невесиње на Митровдан равно одласку на Газиместан. Митровдан је дан нашег страдања, али и нашег васкрсења, јер је Невесиње кроз жртву својих најбољих синова остало непокорено, слободно и часно, какво је било кроз историју - од чувене Невесињске пушке, чији пуцањ је одзвањао Европом, до најновијих дана", истакао је Додик за Срну.

Он је нагласио да се о Невесињу и Невесињцима с поштовањем говори од Романије до Семберије, преко Мајевице до Крајине, те да је с тога почаствован да је то признање добио у средини и међу људима које красе ове врлине.

"Увијек сам се трудио да, долазећи у Невесиње, добро анализирам шта се може урадити, а онда да то и обећамо и урадимо. Мислим да сам јуче без стида због обећања могао да стојим пред Невесињцима, јер смо углавном урадили што смо обећали. И то је тек почетак. Невесиње је прескупо платило слободу цијеле државе и народа, да би остало на маргинама мира", истакао је предсједник Српске.

Он је навео да је Болница Невесиње, чију градњу је започео велики добротвор Михаило Лабало, завршена напорима Владе Републике Српске, те да је она данас незаобилазна тачка на здравстевној мапи не само Српске, већ и региона.

"То смо урадили заједно и заједно ћемо урадити још много пројеката, квалитетније повезати Невесиње са околним градовима и трајно измијенити перспективу тог краја. И када све то завршимо питаћу се, и питаћу Невесињце - јесмо ли се одужили Невесињу, првенствено оним Невесињцима који својом храброшћу и жртвом исписаше велике странице историје и тог краја и цијеле Републике Српске", рекао је Додик.

Извор: СРНА