latinica  ћирилица
09/11/2017 |  15:51 ⇒ 15:52 | Аутор: РТРС

Тегелтија: На сједници влада Српске и Србије о продубљивању сарадње

Министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија изјавио је да ће на сутрашњој заједничкој сједници влада Српске и Србије у Београду бити остварен значајан помак у сарадњи у области енергетике.
Влада Србије - Фото: РТРС
Влада СрбијеФото: РТРС

"Разрађиваћемо пројекте о којима смо највише разговарали у претходном периоду. Унапређење сарадње очекујемо и између министарстава унутрашњих послова, као и у ресорима саобраћаја", рекао је Тегелтија новинарима у Бањалуци.

Коментаришући тврдње опозиције да општине у којима су на власти странке из Савеза за промјене нису добила средства које је одобрила Влада Србије, Тегелтија је рекао да је у Србији изабран највећи број пројеката локалних заједница, те да су међу њима оне у којима су на власти странке опозиције.

"Тај пројекат је у фази спровођења. Највећи дио општина је доставио своје пројекте, а то нису урадиле још четири општине, од којих двије из Федерације БиХ. Имамо смртини случај у Гламочу, гдје до избора новог начелника не могу доставити свој пројекат", навео је Тегелтија.

Он је изразио очекивање да ће до краја новембра свим општинама бити одобрени пројекти.

Влада Србије уплатила је у септембру 5,5 милиона евра, које је предсједник Србије Александар Вучић обећао као помоћ општинама у Републици Српској, али и ФБиХ у којима претежно живе Срби.

Извор: СРНА