latinica  ћирилица
09/11/2017 |  11:26 ⇒ 11:41 | Аутор: РТРС

Бањалука: Могуће формирање новог клуба у Скупштини града

У Скупштини града Бањалука на помолу је формирање новог одборничког клуба којег би чинили одборници СДС, ПДП и НДП, речено је данас на конференцији за новинаре градских организација ових партија.
Бањалука, савез за промјене - прес - Фото: СРНА
Бањалука, савез за промјене - пресФото: СРНА

Представници ових опозиционих странака кажу да се озбиљно размишља да четири одборника, колико их укупно имају у градском парламенту, у наредном периоду раде у оквиру једног клуба, чиме би њихово скупштинско дјеловање било олакшано.

Предсједник Градског одбора СДС-а Бањалука Младен Кајкут рекао је да је договорен заједнички рад ових партија на градском нивоу у наредних годину дана, те додао да ће заједно наступати и када је ријеч о наредним изборима на нивоу Републике Српске и БиХ.

Он је додао да је градска власт у Бањалуци суочена са вишеструким проблемима, попут лошег гријања, комуналних и проблема у водоснабдијевању, те упитао да ли је уређење дјечијих игралишта, на рачун друштвено одговорних компанија, највеће достигнуће градске власти.

Одборник ПДП-а у Скупштини града Бањалука Драшко Станивуковић рекао је да се измишљају нове функције, попут другог потпредсједника градског парламента, те оцијенио да је 200.000 КМ, колико ће бити издвојено за мандат на овој функцији, могло бити утрошено за изградњу дјечијих игралишта на периферији града, с обзиром на то да компаније не желе да граде игралишта ван центра јер им није маркетиншки корисно.

Одборник НДП-а Саша Лазић указао је да мјесне заједнице Старчевица и Ада, које имају заједно до 40.000 становника, имају само једну основну школу.

"Ту недвосмислено постоји недостатак слуха градске управе. Прије годину дана су обећали изградњу школе у Ади, али то још ништа није покренуто", рекао је Лазић и најавио прикупљање потписа и обраћање Влади Српске у вези са овим питањем.

Извор: Срна