latinica  ћирилица
09/11/2017 |  07:56 | Аутор: РТРС

Коловози мјестимично мокри и клизави, магла смањује видљивост

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ коловози су мјестимично мокри и клизави, а у котлинама и дуж ријечних токова јутарња магла смањује видљивост.
Пут - Фото: РТРС
ПутФото: РТРС

На дионици магистралног пута Љубогошта-Пале, у тунелу Каловита брда, саобраћај је потпуно обустављен због санационих радова, а у функцији је обилазница у непосредној близини тунела, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

С циљем безбједног одвијања саобраћаја на ауто-путу "9. јануар" Прњавор-Добој успостављен је посебан режим у подручју петљи "Прњавор" и "Јоховац", као и на регионалном путу Р-474 и магистралном М-17.

У Брчко дистрикту у току су радови на дионицама магистралног пута Лончари-Брчко један /граница Републике Српске и Брчко дистрикта/ и Брчко два /граница Републике Српске/Брчко дистрикт/ - Доња Буковица због чега је саобраћај преусмјерен на обилазни пут са десне стране из правца Брчког.

Режим получасовне обуставе саобраћаја и 15 минута пропуштања возила активан је на магистралном путу Брод-Оџак, у мјесту Клакари Горњи, од 8.00 до 16.00 часова, те на деминерском радилишту Клакари Доњи 12 и Клакари Доњи 13, подручје Добоја, од 8.00 до 18.00 часова.

На регионалном путу Површнице-Лопаре завршена је санација клизишта, али с обзиром на оштећења која нису обухваћена предметним радовима, саобраћај теретних возила и даље је преусмјерен на правац Лопаре-Прибој-Бањ брдо.

Стручне екипе Ауто-мото савеза Републике Српске, у оквиру кампање "Безбједна вожња у зимским условима 2017" која траје до 24. новембра, данас ће у Козарској Дубици од 9.00 до 11.00 часова и у Градишци од 13.00 до 15.00 часова бесплатно контролисати исправност возила у зимским условима /дубину газећег слоја пнеуматика, кочиони и управљачки систем, квалитет расхладне и кочионе течности у возилу, свјетлосигналне уређаје, амортизере, ауто-гас инсталације и неопходну опрему која мора да се налази у возилу/.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

Извор: СРНА