latinica  ћирилица
21/10/2017 |  18:33 ⇒ 22/10/2017 | 12:12 | Аутор: РТРС

На Мраковици одржан семинар за средњошколце о поштовању различитости

На Мраковици је данас организован семинар о поштовању различитости за директоре, професоре и ученике из средњих школа и представнике општина Новог Града, Босанске Крупе, Костајнице и Козарске Дубице, у наставку реализације пројекта "Поштуј моју различитост", Нансен дијалог центар /НДЦ/ Приједор.
Мраковица - Семинар - Фото: СРНА
Мраковица - СеминарФото: СРНА

Циљ семинара је да се ученици из средњих школа упознају, разговарају о темама које подстичу мировни активизам, добију више информација о пројекту и да заједно са професорима, директорима и представницима општина дефинишу слиједеће кораке у реализацији пројекта "Поштуј моју различитост".

Уз 50 учесника из поменутих општина, на поменутом семинару учествују и професори и ученици средњих школа Приједора и Санског Моста који ће представити активности које су успјешно реализоване у њиховим школама / градовима у школској 2015/2016. години.

Члан тима за координацију и планирање активности НДЦ Приједор Ђорђо Јеж је истакао да је ова активност дио пројекта интеретничког комуницрања и провођења дијалога.

"Жељели смо да пренесемо позитивна искуства које се прошле године имали са омладином Приједора и Санског Моста", рекао је Јеж.

Он је додао да ова канцеларија у Приједору постоји од 2010. године и сама чињеница да толико траје говори о томе да је рад на помирењу, интеретничког дијалогу у комуницирању потребан, посебно међу младима који могу да буду бољи људи и да сами себи креирају будућност.

Семинар су чиниле интернет презентације ликовних и литерарних радова, скечери, разговори и дружење те сумирање стечених знања и вјештина и њихова интерпретација. Сви присутни су били сагласни у оцјени да је позитивна атмосфера створена током заједничког рада, као и рада по групама утицала на то да готово сви обећају да ће се овај активност наставити.

Поменути пројекат се реализује уз финансијску подршку Амбасаде САД у БиХ.

Извор: СРНА