latinica  ћирилица
21/10/2017 |  17:12 ⇒ 20:45 | Аутор: РТРС

Сенке над Балканом недјељом увече на РТРС-у (ВИДЕО)

Бурни период тридесетих година прошлог вијека у Кралјевини Срба Хрвата и Словенаца односно краљевини Југославији све до шестојануарске диктатуре је вријеме дешавања свих догађаја које ћемо недјељом увече гледати у серији Сенке над Балканом.
"Сенке над Балканом" - Фото: РТРС
"Сенке над Балканом"Фото: РТРС

Ријеч је о остварењу које није историјска драма већ мјешавина жанрова, а можда и нови балкански жанр како истиче њен аутор Драган Бјелогрлић.

Драган Бјелогрлић и Андрија Кузмановић тумаче главне ликове - двојицу инспектора за крвне деликте који се у узбудљивој драмској нарацији, суочавају с низом неочекиваних обрта. Тако да, попут неких трилер страних серија, и Сенке над Балканом држе пажњу и да бисте били у току не можете епизоде гледати онако успут.

Серија Сенке над Балканом прича причу која је позната нама, али неће бити досадна нити незанимљива ни неком странцу који није упућен у дешавања на овим просторима.

Овог октобра почиње емитовање прве сезоне, а у плану је и снимање друге о убиству Краља Александра као и треће о распаду Краљевине Југославије и почетку 2.свјетског рата. 

Пројекат Сенке над Балканом окупио је велику међународну глумачку екипу коју чине и Марија Бергам, Жарко Лаушевић, Гордан Кичић, Бода Нинковић и многи други које ћемо у 11 епизода гледати недјељом увече на програму РТРС.