latinica  ћирилица
21/10/2017 |  10:39 ⇒ 13:59 | Аутор: РТРС

Васић: Нема више шанси за приближавање СНСД-а и СДС-а

Члан Главног одбора Савеза независних саоцијалдемократа /СНСД/ Рајко Васић изјавио је да након посљедњих дешавања у Народној скупштини Републике Српске нема никаквих шанси за приближавање власти и опозиције око кључних националних питања, јер се СНСД и СДС не разумију, не причају истим језиком нити имају исти систем вриједности.
Рајко Васић - Фото: РТРС
Рајко ВасићФото: РТРС

"Ово што ради опозиција је аматерски посао. Они су у расцјепу између жеље да буду опозиција Републици Српској и намјере да да буду опозиција Милораду Додику и СНСД-у. Њихов главни проблем је што немају политички програм", рекао је Васић.

Он је нагласио да се причама о корупцији не добијају избори. "Причама о корупцији не добијају се избори јер смо сви лопови. Ја, макар говорио о себи, ако нешто могу да урадим лакше и брже - тако ћу и урадити. Немојмо се пуно заносити око тога", рекао је Васић.

Он је нагласио да људи овдје не гледају на политичку партију као на истражног судију, овдје је једини важан политички програм Република Српска и не постоји други. "На изборима је главна тема Република Српска, а у програмима СДС-а и ПДП-а Република Српска не постоји", рекао је Васић.

Према његовим ријечима, ово што се сада догађа неће наштетити Српској, јер ће СДС изгубити на сљедећим изборима, пошто нема ниједног податка, тенденције или тренда који би говорио о томе да ће СДС профитирати од овог што сада ради.

"Бирачи на то не гледају на начин како то они замишљају. Они раде неуставан посао и не признају већину у парламенту", рекао је Васић за "Еуроблиц".

Васић је навео да не мисли да СНСД ради све добро, "али ово што ради опозиција је рушење Републике Српске". "Они морају да поштују већину у парламенту. Парламент је стуб државе", истакао је Васић.

Васић је навео и да СДС и Савез за промјене покушавају да направе "мали кијевски Мајдан", али да бирачи никада неће масовно одговорити на то, јер је вријеме улице и таквог рушења власти прошло и да такво нешто више не пролази нигдје у регији.

Извор: Срна